V Studio’s Rooftop Bamboo Garden Sits Atop A Busy Chinese Shopping Mall

specially located on the roof of a mall, this unique chinese bamboo garden is meant to bring serenity and calmness amidst the crowded nature of a shopping centre. the cozy u-shaped space enclosed by rooms with various functions is drastically contrasted by the mall’s vast and open space. since the space is merely 220 sqm, the means of construction proved to be quite simple.

light lamp
Image: designboom.com
Image: designboom.com

v studio’s zen garden is installed in the u-shaped space where gaps are left between the cuboid and the wall for the courtyard and patio. bamboos are planted all over the courtyard and patio, creating an image that the building is hidden in the bamboo forest. if we regard the private and service area as two different boxes, the space between these two rooms is the public area. clear light, pure white and green bamboo are the main elements of the space. the courtyards, patios and skylights surrounding the building not only blur the boundary between interior and exterior to the greatest extent, but also bring natural lighting to the building from all direction.

light lamp
Image: designboom.com
Image: designboom.com

the cozy u-shaped space enclosed by rooms with various functions is drastically contrasted by the mall’s vast and open space

light lamp
Image: designboom.com
Image: designboom.com

the courtyards, patios and skylights surrounding the building blur the boundary between interior and exterior to the greatest extent


Follow Us